Werkproces

Om er zeker van te zijn dat ons werkproces zo efficiënt en effectief mogelijk is, hebben we een werkschema opgesteld dat de verschillende stappen beschrijft. Afhankelijk van de situatie en de vereisten is het mogelijk dat niet alle stappen nodig zijn, maar hieronder wordt beschreven hoe het werkproces eruitziet bij een gemiddeld project.

Intake
Er zal een vergadering worden gepland met de klant om elkaar te leren kennen en de zakelijke behoeften en initiële technische vereisten in kaart te brengen.

Moodboard
Van schetsen tot verschillende inspiratiebronnen van het web, alles zal worden gebruikt om het moodboard samen te stellen. Dit moodboard wordt vervolgens gedeeld met de klant om een idee te krijgen van de designrichting.

Branding
Een branding handleiding is vereist voordat we verder kunnen gaan met het ontwerpproces. Als er nog geen bestaande handleiding is, helpen wij de klant om er een samen te stellen.

Wireframing
In dit proces zullen we een initiële lay-out creëren die alleen bestaat uit website content, zonder styling en design. Dit helpt ons om de structuur van de content vast te stellen.

Design
Nadat we klaar zijn met de wireframes, kunnen we beginnen met het toepassen van styling, zoals typografie, merkkleuren, logo's en afbeeldingen. De klant wordt regelmatig op de hoogte gebracht van de voortgang van het ontwerpproces, zodat eventuele revisies kunnen worden doorgevoerd.

Ontwikkeling
Nu is het tijd om alles tot leven te brengen. Eerst zullen we de frontend van de website ontwikkelen, samen met de vereiste functionaliteiten en navigatie. Indien nodig koppelen we ook een backend eraan vast voor aanvullende web services.

Livegang
De belangrijkste stap is om uiteindelijk de website live te zetten door deze te hosten bij een webhosting provider. Hierdoor kunnen klanten toegang krijgen tot de website en gebruik maken van de functionaliteiten.

Nazorg
Na de livegang van de website wordt de status en het verkeer voortdurend gemonitord. Wanneer alles stabiel blijft lopen, is het tijd voor de overdracht. De klant kan ervoor kiezen om de website zelf over te nemen of de website door ons te laten onderhouden.